Чип тунинг

Ново предложение на фирмата чип тунинг на товарни автомобили.

Основното и най важното при товарните автомобили е ниския разход на гориво, спрямо мощността.

Основното предимство след процедурата е по нисък разход на гориво със по добри динамични показатели.Разхода на гориво спада с 2 до 5 литра на 100км.ако се запази същия режим на експлатация.

Чип-тунингът в своята същност представлява повишение на мощността на даден автомобил единствено чрез промени в управляващата електроника на двигателя. Всеки модерен агрегат се управлява от електронен блок наречен ECU (Electronic Control Unit) – известен повече като „компютъра на колата“. В този контролер има чип(носител на информация) със записана програма, която определя алгоритъма на работата и възможностите на двигателя. Може да се каже, че в този чип е записана всяка една стъпка от работата на двигателя при различните режими на експлоатация. Или казано с други думи – целият мениджмънт на мотора се определя и зависи от този софтуер.

Чрез чип-тунинга се променят именно параметрите на тази управляващата програма като по този начин двигателят получава по-оптимизиран контрол, чрез който се постига по-голяма мощност при по-нисък разход на гориво. Също така чрез чип-тунинга има възможност за премахване на някои ограничения заложени от завода производител като например електронно ограничение на скоростта или ограничаване на максималните обороти.

OBD тунинг

В този случай с помощта на специален интерфейс управляващият софтуер се изтегля(копира) директно през диагностичната букса на автомобила(OBD). По същия начин в ECU се записва и новият тунинг-софтуер. Намесата е изцяло софтуерна – не се налага разглобяване на контролера и смяна на чипове. Този вид чип тунинг е възможен предимно за автомобили произведени след 2000г. Разполагаме с един от най-добрите и скъпоструващи интерфейси(KESS v2) за OBD тунинг – продукт на италианската тунинг фирма AlienTech, което гарантира безопасното препрогарамиране на ECU дори и на най-новите модели автомобили от поколение EDC17/MED17!

Гореспоменатите програматори за OBD чип тунинг са оригинални, професионални, безопасни за работа и струват петцифрени суми – нямат нищо общо с китайските OBD кабели тип „Galetto 1260“, които струват 30-40 евро и могат да повредят сериозно автомобила ви!